Tips tack!

Som de flesta vet så älskar jag ju att duka och vika servetter och greja, och jag har gjort servetter och dukat på både Liv och Thors dop och mums va roligt det är! På Thors dop gjorde jag en liten tröja med en i sydd blå rosett och på Livs gjorde jag rosa hjärtan med även på dom i sydda rosa rosetter. Nu ska jag fixa dopet till min egen dotter och tycker det är hur kul som helst! Frågan är bara vad jag ska vika för servettvikning. Problemet är inte hur man viker utan vad. Bara jag kommer på en vikning så är det inga problem. Så har ni några bra och fina tips så blir jag glad! :D Tröja tycker jag inte passar riktigt till en tös, och den såkallade dopklänningen som man kan vika är inte fin alls.

För många låter detta bara dumt, för alla anser inte dukningen så viktig. Vilket jag förstår, men jag tycker det är viktigt, och framförallt roligt! :)

Nyckelspiken.

Idag har jag och Elsa varit på Nyckelspiken med Erika och Oliver. Jätte mysigt att träffa alla föräldrar + barn, och sjunga och fika. Min lilla smula var nog minst där, men hon verkade tycka om när vi sjöng. :)
Hoppas vi kan komma iväg på rytmiken på torsdag också.

Behöver städa lite, men känner ingen ork till det alls. Hade nog helst lagt mig ner och sovit bort resten av denna dagen. Dåligt med sömn inatt. Skulle vilja åka iväg en helg, bo på hotell och slippa tänka på vardagen. Men av någon dum anledning är det ju inte billigt alls att göra någonting. Så de får bli en annan gång.

Får slänga in en bild på min fina tös med. :)


Bilder. ♥


Kvällsmys hos pappa.


Elsa hos gudfar Markus.


;)


Bada är kul. :)


Underbara tös.


Elsa och farbror Mathias.


Trött och go. :)

Bvc.

Idag var det bvc besök igen, men innan det tog vi en fika på Kickis med AmLot, Evv och Sandra. Mys! 
Elsa växer så de knakar, idag vägde hon 5370 g och var 57,5 cm lång. <3
Efter bvc tog vi en tur till Ed med mamma/mormor. Köpte lite kläder till Elsa, såklart. :)
Nu letar jag ork till att laga mat, kommer förmodligen inte hitta den, så är lika bra att bara sätta igång.

Puss!


Trött .

Min stackars lilla smula har lite ont i magen så hon har inte sovit bra alls de två senaste nätterna. Tycker så synd om henne när jag ser att hon har ont och inte kan säga någonting. Hoppas det går över snart.
Märkte igår när vi skulle sätta på henne kläderna att 56 plötsligt är för litet. :S Vad händer?! Det går ju alldeles för fort det här! Så nu har hon 62 och växer så de knakar. ;) Gosetjejen.

Fredag idag, är jävligt koma just nu, men ska försöka sova en stund sen om Elsa somnar. Annars tror jag det blir mat hos svärföräldrarna sen om jag minns rätt.

Ha en trevlig helg!
Puss.


Happy day!

Underbara dag! Är så otroligt glad nu så det finns inte! :D Marcus har äääntligen fått jobb här, eller inte här med i Ed. Vilket är betydligt mycket kortare än där han jobbar nu i Trollhättan. Så underbart för honom att slippa gå upp kl 4 och åka den långa vägen, och han kommer vara hemma tidigare och mums på detta! :)
Har även bokat in datum för dopet idag och beställt dopkort. Och jag har världens finaste dotter och pojkvän, och vänner. Weeeii, glad jag är! Bra dag! :D


Bvc.

Idag har jag och Elsa varit på bvc. Hon väger redan 5120. Helt otroligt hur fort de går ju. På lördag är hon redan en månad. Min lilla gosefis.
Efter bvc blev det en sväng till gammelmormor som bjöd på mat och nu sitter jag hemma med Linda och Emma. Små planerar lite inför dopet. Pratade med Anders Evert förut så imorgon ska jag dit och bestämma datum osv. Jag älskar att planera sånt här, mums va kul de ska bli! :D


Min vackra Elsa.

Det är som ett mirakel
när ett barn har blivit fött.
- ut kom en liten mänska
som ingen förut mött!

Ett spädbarn är så vackert
och dess doft helt underbar.
Och det är nåt visst med blicken
som är sällsamt vis och klar.

Från den stund man tar emot det
blir inget mer detsamma.
För ett barn förändrar livet
för sin pappa och sin mamma.

Ett sånt hav av ömsint kärlek
som plötsligt väller fram
för detta lilla under
som ännu vägs i gram.


Älskade barn.

Så kom du då till oss du älskade barn,
och grep våra hjärtan med kraft.
Med ens fick allting mera mening,
långt mer än det någonsin haft.

Du ler så du strålar, din själ lyser klar,
Du fångar all ömhet omkring,
små fötter och fingrar, din hud och din doft
så underbart skapat allting.

Ditt liv skall vi följa och finnas för dig
och dela din glädje och sorg.
När skuggorna hotar ditt solsken,
så är vi din tryggade borg
Älskade barn

Ett barn att få älska och skydda från ont,
en lycka för stor att förklara



Lördag.

Idag är lillsnuttan 3 veckor. Tiden går så fort, och hon växer alldeles för fort! Hon är redan 57 cm. Lillfisen. <3
Idag ska vi till Caroline och ta massa fina bebiskort. :) Hoppas hon är vaken lite då också så hennes fina ögon får vara med på bild.

Igår fick jag världens bästa mamma present av världens bästa Rebex! :) Klipp och färg. Finns nog inget man hellre vill ha efter en lång graviditet med väldigt slitet hår. Blev super nöjd. <3

Nu ska jag packa ihop oss och åka till C. Ha en trevlig lördag!


Ny kamera .

Idag kom vår nya kamera, en systemkamera vilket betyder att jag inte kan någonting! :P Men har ju som tur är många duktiga vänner som förhoppningsvis kan lära mig endel. Får ta och slå Caroline en signal så hon får komma hit någon dag! :)

Nu är Elsas mormor och farmor här och gosar förfullt, så förhoppningsvis blir det en sovande natt idag med. :)
Hade även Linda, Amanda, Erika och Oliver här på besök förut, mys! Längtar till imorgon då vi ska till bvc. Har en känsla av att lilla smulan väger endel nu. Blir kul att se! :)

Puss!


Två veckor .

Igår var vår lilla Elsa två veckor. Tiden går verkligen jätte fort, och det betyder att Marcus tio dagar är slut nu så imorgon börjar han jobba igen. Känns inte bra alls, men jobba måste man ju tyvärr.
Elsa har haft två oroliga nätter så här har det vänts på dygnet endel. Men det vänder förhoppningsvis snart tillbaka så hon sover på natten också! :)

Igår hade vi Maggan, Patrik, Lilly, Johan, Sofia och Alicia här på middag. Jätte trevligt. God mat och massa tjat och mys med barnen. :)

Hoppas ni haft en bra helg. Puss!


Vår fina älskling.


Vår förlossningsberättelse.

Många är nog nyfikna på hur förlossningen gick, så ska försöka få ihop det hela. Med lite hjälp av Marcus som nog var lite mer med mentalt än vad jag var vissa stunder. :P

Den 23.e var vi ju som jag tidigare berättat på Näl för överburenshetskontroll som man får gå på om man har gått över 2 veckor. Eftersom jag gick över 2 veckor på julafton fick vi tid dagen innan. Den morgonen kom det lite blod och små värkar hela dagen och jag trodde det kanske var pågång. Men väl på Näl är jag inte öppen någonting så vi fick en nytid på juldagen. Vi blev lite ledsna och irriterande då det inte alls är kul att köra fram och tillbaka till Trollhättan i detta vädret med värkar mitt i allt jul kaos.

Vaknade på julafton och hade värkar, nu mycket värre än dagen innan. Tog alvedon som inte hjälpte men ville inte tro att det var något pågång, var så inställd på att det skulle behöva bli igångsättning. Mamma och resten av min lilla släkt kom hit och dagen gick och värkarna kom och gick med jämna mellanrum hela dagen. På kvällen kom Marcus föräldrar och vi åkte med dom hem en stund runt 10 på kvällen. Ulla tyckte jag skulle ringa då vi hade kollat att värkarna kom med ungefär 7 minuters mellanrum. Så vi åkte hem och ringde till förlossningen , då var klockan runt halv 12. Hon sa att jag skulle bada, då vi redan visste att det inte hjälpte med alvedon. Så jag låg i badet ett tag och försökte sedan sova lite. Gick kanske 10 minuter, sen vaknade jag och hade otroligt ont och gick upp för att kissa. Då blödde det, väldigt mycket. Panikslagen börjar jag grina och ringer förlossningen som säger till oss att komma ner och ta det lugnt då det trodde att det var täckenblödning. Vägen ner var smärtsam och jag kommer inte ihåg det värst mycket. Framme på förlossningen får jag ligga och mäta hjärtljud och värkar och då var jag öppen 4 cm. Detta var runt 04:00. Vi fick då ett rum, och hon undrade om jag ville ha någon smärtlindring men jag kände då att det gick att stå ut så vi fick en radio och hon bad oss försöka vila lite. Den barnmorskan var super snäll och go, men runt halv 7 byter de personal så hon slutade och en ny kom, som var den som förlöste lilla Elsa. :)

Tiden gick, och hon kom in för att se hur öppen jag var, och när jag var öppen 6 cm bestämde dom att de borde ta vattnet. Så det gjorde dom, då satte de även en electron på huvudet på Elsa för att mäta hennes hjärtljud. När vattnet hade gått blev värkarna mycket värre och mer intensiva.
Jag kommer inte ihåg så mycket här, men tillslut ringde Marcus på klockan och barnmorskan kom in och började ge mig lustgas, var då öppen ca 7-8 cm.
Tiden här fram tills krystvärkarna är hela borta. Någon gång här skrek jag efter ryggmärgsbedövning, och de skulle ge mig en kortvarig eftersom jag var öppen såpass mycket, men läkaren var upptagen med ett hjärtstopp på akuten så jag fick helt enkelt vara utan. Men runt kvart över 11-halv 12 började krystvärkarna , fick då någon bedövning runt öppningen.
På något sätt var krystvärkarna bättre än värkarna innan. Och efter varje värk sa de att det snart var över och jag tog i och kämpade allt jag orka och de fortsatte säga att det snart var över. Men när de sa så var det ca 1 och en halv timme kvar.

Marcus hjälpte mig med lustgasen och pushade på mig hela tiden, en barnmorska tryckte på magen, en höll upp benet och den andra satt och skulle ta emot Elsa. Men hon kom inte så de satte dropp i handen på mig för att skynda på det hela. Men ingen bebis ändå, och hennes hjärtljud började gå ner, så de stängde av droppet och lustgasen och hade bara på syrgas för att hjälpa henne.

Efter en stund hör jag barnmorskan säga att hon ser massa hår, men hon tog sig inte riktigt ut ändå, så de fick klippa upp lite, jag märkte ingenting men Marcus hade väldigt ont utav ljudet.
Tillslut hör jag hennes skrik och Marcus säger att vi har fått en dotter och jag får upp henne på bröstet.
All smärta släppte och jag grät. Min älskade Elsa låg på hos mig och jag kände redan då att jag kunde ha gjort om det tusen gånger för hennes skull.
Fick en spruta genom droppet så moderkakan kom.

Tårarna rann på både mig och Marcus. Det var den bästa stunden i våra liv.

Marcus var helt otrolig, han stöttade mig hela tiden och gjorde allt han kunde för att hjälpa till.

Känslan av att gå igenom en sådan smärta som släpper och övergår till den största lycka man kan känna är helt otroligt och måste upplevas. Vi har nu världens finaste dotter som vi älskar mer än någonting annat.

Elsa vägde 4360 kg och var 53 cm lång.

Vår underbara, fina Elsa. För oss är du hela världen och vi ska göra allt för dig.


Nyårsafton.

Igår var det Elsas första nyårsafton, som hon sov igenom ganska bra. ;)
På morgonen kom gammelmoster Laila och Anna hit och fika, och Elsa fick presenter. Världens sötaste tröja + strumpor som hon hade stickat och en mysdress. Sedan tog vi en sväng till Billingen till farmor och farfar.
Sedan lagade Marcus trerätters och vi myste hela kvällen. Dock somnade Elsa halv 12 och missade 12-slaget. :P

Idag har vi vart ute på första turen i vagnen med Hans Balder som kom och hälsade på. Skönt att det inte är lika kallt nu så det går att gå ut.


 
Elsa i den fina stickade tröjan och muminbyxor från gammelfarmor. :)

RSS 2.0