Mamma och pappas älskling. <3






Vår underbara Elsa! <3


Överburenhets kontroll.

Imorse kl 6 ringde klockan. Vi hade fått tid på Näl kl 9 och med tanke på vädret och så så åkte vi vid halv 7 ifall det var halkigt och så. Iaf, när jag vaknade och gick upp och skulle kissa så kom det blod, väldigt lite men ändå. Blev ju livrädd och vi skynda iväg.
Men det med blodet var absolut inget farligt utan väldigt vanligt. Och det kom ju inget mer sen heller. Så det var tur! :)

Dom gjorde denna kontrollen som bestod av någon undersökning med två grejer som satt fast på magen i en halvtimme och lyssnade på hjärtljudet och mätte värkar osv. För det kan jag säga att jag har haft heeeela dagen, fyfan vilken smärta. Och tack godegud för alvedon!
Sedan gjorde hon ett ul, och sist gång i v 16 var vår lille fis inte stor. Nu låg h*n där och man såg ögon, näsa, hur munnen rörde sig osv. Så otroligt mysigt. Allt såg jätte bra ut, och det var alldeles lagom med fostervatten. Hon kände även och gjorde en gynundersökning och allt var bra, så vi fick åka hem igen och har inget hänt innan, så ska vi tillbaka på juldagen.

Känns som en otrolig lättnad att ha varit där idag och veta att allt är bra med vår älskling! :)

21.e december.

Som ni förstår är vi hemma än. Det är självklart jätte frustrerande för oss med denna eviga väntan, men mest jobbigt är det för att julafton kommer allt närmare, och fylla år på julafton är nog inte roligt alls. Iaf inte när man är barn. Så för den sakens skull hoppas jag så innerligt att det drar igång nu. Anledningen till att jag hellst får före jul är att jag vill vara hemma på jul med mitt hjärta, och slippa bli igångsatt efter jul. Men det blir som det blir, men oavsett vilken dag det blir kommer det bli den underbaraste dagen i hela världen, och vi kommer göra den dagen till bebisens egna dag oavsett om det är på jul eller inte.

Nu är det ju så att när man har gått över 14 dagar får man åka på koll så allt ser bra ut, hjärtljud, fostervattensmängd osv. Denna 14.e dagen infaller sig ju på julafton för oss, men Näl var ju snälla och lät oss komma den 23.e istället. Så om det inte har hänt något innan den 23.e får vi ta en tur till Näl kl 9 på morgonen. Hoppas inte vädret är som dom har varnat för med snöstorm. :/ Ringde förut och försökte få en tid imorgon istället, men då måste vi ändå komma på julafton, för dom ska ha koll varannan dag. Så de får blir den 23.e, och sen tillbaka igen på juldagen.
Men eftersom de två senaste dagarna och nätterna har bestått av sammandragningar och en otrolig smärta i ryggen så kan vi inte annat än att hoppas på att det drar igång nu. :)

Så såhär är läget.

20.e december.

Ingen bebis än. Men en kväll/natt och morgon med den värsta ryggsmärta genom tiderna och mycket sammandragningar. Fick bli en tur till Gunvor så hon fick känna. Var ju där i fredags, och då satt livmodertappen ganska långt bak men var mjuk, och hon kände då inget huvud. Idag hade livmodertappen kommit fram, och hon kunde känna huvudet igenom. Dock inget öppet. Men det kan ju hända på någon timme. Så nu hoppas jag av hela mitt liv att det händer något idag/inatt.

Men som sagt så är det den 20.e idag, och det betyder att vi är föräldrar inom en vecka. Gråter av lycka så fort jag tänker på det. <3

Igår klädde vi iaf granen så det är klart. :) Mys!


Bf+8.

Haha, det är ju ett jävla skämt det här. 8 hemskt långa dagar har gått, och bebisen myser runt i magen. Det är inte roligt alls på något sätt just nu. Julafton närmar sig hysteriskt fort och då vill jag vara hemma i mitt hem, med min bebis på armen.

Caroline tror den 22.e.
Maria Stenmyren tror 20.e eller 21.e.
Fler gissningar? :)


Sen hade vi ju Emanuel som trodde den 17.e.
Ulla, svärmor trodde slutet av nov.
Jag trodde den 7.e.
Marcus den 13.e. Men fan så fel vi har haft. :(

Hemma än .

Antar att många undrar, och så är det tyvärr, vi är fortfarande hemma. Som Maggan skrev igår "Du har det hemtrevligt i din livmoder." Haha, ja det är nog så tyvärr. Men sammandragningar har jag allt oftare så jag gör som grodan och lever på hoppet. ;)

Puss!

16.e december.

Och ingen bebis. Det finns nog inte ord för att beskriva hur jobbigt det är, alla som har gått över vet väl vad jag pratar om. Man kan inte tänka på något annat, och lyckas man göra det kommer det fram någon och säger "har du inte fått än?" eh, jo jag är såhär stor annars med? Hmm. Ja, det är inte kul alls. Och tröttare än såhär blir jag nog inte. Men Emanuel har sagt sen den dagen jag blev gravid att det ska bli den 17.e, och det är imorgon. Så nu hoppas jag av hela mitt hjärta att Emanuel Martinsson för första gången har rätt! Haha! :)

Var hos Gunvor nu på morgonen, hjärtljud var 145 som vanligt, :P och allt såg bra ut. Jag hade tydligen växt endel på magen med, bebisen äter väl som en galning där inne, inte konstigt jag är hungrig jämt!
Hon kände även på livmodertappen, var inte öppet någonting, men den var väldigt mjuk vilket är bra, så hon sa att vi ska köra med färdknäppen så mycket som möjligt nu för att "massera" upp den. Haha! Ja vi får se hur detta går. Hon ringde även Näl så jag fick en tid den 23.e dec ifall h*n inte har kommit ut då. Så ska dom se om allt är bra, är det de, så får vi åka hem igen och komma tillbaka på juldagen. Måtte det inte gå så långt! Bebis inatt tack! <3


bf+4.

Ska de bli bf+14 med ?! Åh jag blir helt galen snart! Orkar inte med detta längre. Att en dag kan kännas som ett helt år typ är ju helt otroligt. Jag kan ju säga, att om/när vi ska ha fler barn, så ska inte tanten på ul få berätta datumet för mig. Icke! Då slipper man bli galen av att vänta för att man har snöat in sig på ett datum. Humöret är inte på topp nu som ni märker.
Marcus var hemma idag, vilket var tur då jag blir sjukligt rastlös och vet inte vad jag ska fördriva tiden med, men imorgon får han åka tillbaka och jobba, om vi inte fått åka in då. Vad ska jag då hitta på? Kan ju säga att ligga och slappa är det sista jag vill göra just nu. Även om jag är hysteriskt trött hela tiden, men tiden går inte fort av att ligga och "ta det lugnt", vilket ändå är omöjligt när man bara väntar och väntar.

Men för att vara lite positiv så tanken på att vi är föräldrar inom två veckor är helt sjukt underbart! Att få hålla något så litet och värdefullt som jag delar tillsammans med den jag älskar mest av allt. Helt otroligt är det. <3




bf+3.

Det är fan precis som alla säger, dom här dagarna är som alla 9 månader tillsammans! Inatt hade jag värkar från och till i flera timmar, men icke. Ingen bebis här inte. :/ Detta är inte kul alls!
Det roliga är när man ligger där och klagar över att det gör ont, med vetenskapen om att det kommer bli 10000 gånger värre. ;)

Ska åka och köpa julklapp till Marcus om en stund, annars vet jag inte vad jag ska hitta på idag. Behöver något att fördriva tiden med.

Förskotts julklapp.

Har länge gått och grinat över min idiot-telefon som bara krånglar och är allmänt dålig. Linda, Katja och Caroline vet väl vad jag pratar om som har haft samma. ;) Så det var ju det enda jag faktiskt önskade mig i julklapp. Har varit lite ledsen över att inte kunna ta fina kort på bebisen och så och skicka till de nära och kära hemma, då Marcus inte heller har den bästa telefonen direkt.
Marcus hade köpt julklapp för ett tag sedan och jag har tjatat i några dagar att få den tidigare, vilket jag fick igår, och det var denna gostelefon som jag har velat ha läääänge. Mums på den och mums på min älskling som är bäst!

Bf+2 idag. Varför vill inte vår lille skrutt ut? Imorgon är det Lucia och det vore ju så mysigt med en Lucia-bebis. :) Så inatt tycker jag vi tar och åker till bb. Hoppas h*n tycker samma! :)

Puss.


bf+1

Ingen bebis här inte. Och det hjälper fan inte att göra något heller som alla säger. Har prövat precis ALLT nu. Städa, tvätta, promenad, färdknäpp, grapetonic, men icke. Tror faktiskt inte man kan påverka det speciellt mycket. Det får nog komma när det kommer. Och nu håller vi alla tummar och tår för att det blir typ nu! :D <3


10.e december.

Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 6 fulla dagar (v39+6).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum idag
Du har 0 dagar kvar till beräknad förlossning.

Today is the day. Kan inte fatta att det är denna dagen vi har gått och väntat på så länge. Dock ligger den lille kvar i magen och myser, och jag tror faktiskt inte alls att det kommer bli idag. Men vem vet? Men det är lite dumt att man hela tiden går och väntar på ett speciellt datum, det är faktiskt sällan det blir just den dagen.

Men men , h*n kommer när h*n kommer, och det får gärna bli snart! :) Så håll tummarna allihopa! :)

9.e december.

Imorgon är den dagen vi har gått och väntat på i nio månders tid. Helt sjukt är det! Dock vet jag inte om det är just imorgon som kommer bli den bästa dagen i våra liv. Har en liten, liten känsla av att jag kommer få gå över några dagar. :/ Var hos Gunvor idag, och allt såg bra ut. Har fått tid hos henne igen den 16.e, om bebisen inte har kommit då. Då bokar hon en tid på Näl den 23.e dec. Låt det inte gå så långt!
Allt såg iaf bra ut hos Gunvor, har gått upp sammalagt 15 kg sen inskrivningen. Magen var 37 cm och alla prover var bra.

Kom ut nu vår lilla älskling, <3

Göra om bloggen .

Om jag skulle ta att göra om min kära blogg lite. Under en viss tid tyckte jag ju att det var hur kul som helst och lärde mig massor, men sen var det typ inte kul längre? :P
Ska se om Caroline vill göra en header, så får de bli lite nytt här.

Yes.. Förövrigt sitter jag här och har gjort det hela morgonen. Det är nämligen en gubbe här och sätter in ny panna, så jag bör inte åka härifrån. Nu kom det en gubbe till? hmm, får gå och se hur de går. ;)

5 dagar kvar.

Idag är det fem dagar kvar tills bf. Helt sjukt va fort det har gått, kan inte förstå det själv. Kan kanske bero på att jag inte har haft en så svårt/jobbig graviditet alls, i förrgår satt jag och fundera på om jag skulle se om Konsum kanske behövde hjälp under jul. Men kom lika fort på att det går ju inte. ;) Var på julmarknaden i parken förut och då träffade vi Maggan, Patrik och Lilly, och hon frågade hur jag orkade va ute. Och det är ganska sjukt att jag orkar egentligen. Många är helt slut nu såhär nära, men jag känner inte av det så, så jag ska väl inte klaga. :) Nu har jag iaf kännt av sammadragningar och förvärkar i 3 dagar, och jag hoppas hoppas hoppas att det snart sätter igång. Vill inte behöva gå till Gunvor på torsdag, men är rädd att det blir så ändå!
Tror inte något hjälper, men för ifall de kanske kan skynda på lite så får det bli städning, promenad och färdknäppen de kommande dagarna! :P

Snälla, låt oss få vara hemma före jul, med bebisen. <3

v. 40.

Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 0 fulla dagar (v39+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 10 dec 2010
Du har 6 dagar kvar till beräknad förlossning.

Ida Sjöstedt.

Såg precis de finaste klänningarna någonsin på nelly.com av Ida Sjöstedt. Tyvärr alldeles för dyr.



RSS 2.0